Sept 2015

Det blir antagligen ännu en säsong i Karibien.

Jan 2014

Vi befinner ost för närvarande i Bahamas. Närmare bestämt Exuma Sound som ligger i den centrala delen av landet. Vi är sakta på väg tillbaka till östra Karibien. I slutet av april är det Antigua Classic Yacht Regatta och då vill vi vara där. Jag har en plats som segeltrimmare ombord på Carriacou sloopen Genesis, och Anna-Karin skall vara funktionär på kansliet. Sedan fortsätter vi söder ut mot Grenada och Trinidad för att fly undan den kommande orkansäsongen. Efter besök i Sverige seglar vi nog väster ut mot Colombia, San Blas, Guatemala, o.s.v.

Jan 2013

Just nu befinner vi oss i Östra Karibien. Fram till våren seglar vi antagligen upp till USA och Maine. Vi försöker då gå direkt från Virgin Islands upp till Bermuda. Därifrån över till Maine. Sedan drar vi söder ut igen. Denna gång mot Cuba och Västra Karibien.

Maj 2011

Det var länge sedan vi la in något nytt här. Planerna ändras hela tiden och det är svårt att veta vad vi skall skriva. Just nu är vi på väg söder ut för att tillbringa orkansäsongen på Grenada/Trinidad. Ett besök i Sverige blir det nog någon gång i augusti/september. Efter det seglar vi norr ut tillbaka mot Virgin Islands, Puerto Rico, Dominikanska Republiken och Kuba. Sedan vet vi inte, kanske en orkansäsong i Rio Dulce Guatemala. Kanske Mexiko och Belize. Vi vet att västra Karibien har mycket erbjuda och vi har ännu inte ens varit i närheten. Stilla havet? kanske 2013.

Oktober 2009

Vi har som planerat kommit fram till Trinidad i södra Karibien. Under vintern 2009/2010 kommer vi att segla norr ut i den Karibiska ökedjan. När orkansäsongen i detta område startar, omkring juli 2010, har vi några olika alternativ. Ett är att segla tillbaka till Trinidad och lägga upp båten där. Vi vill bland annat åka till Ecuador och Peru. I Peru vill vi vandra längs Inca-leden. Ett annat alternativ är att segla norr ut till USAs östkust. Från Miami kan man, om man vill, segla inomskärs ända upp till New York. Det sker på något som kallas ICW (Inter Coastal Waterways).
Efter det har vi inga bestämda planer. Kanske går vi igenom Panamakanalen och ut i Stilla havet.

Februari 2009

Vi kommer stanna i Bahia de Salvador över karnevalen i Brasilien. Den går av stapeln i slutat av februari. Sedan letar vi upp en säker plats att lämna Unicorn för upptäcktsfärder i Syd-Amerika landvägen. Vi vill gärna vandra delar av Inca-leden och vi vill gärna se Matchu Pitchu. Det skulle också vara roligt att besöka Rio de Janerio. När vårt visum går ut seglar vi sakta norr ut mot Karibien. Vi kanske besöker Franska Guyana och Surinam på väg upp mot Trinidad. Vi räknar med att nå Karibien i november 2009.

November 2008
Vi kommer i december att segla till Cap Verde. Antagligen går vi till Mindelo på Sao Vicente. Där kommer vi att fira Jul och Nyår. I början av januari 2009 tar vi kurs mot Salvador i Brasilien. Där kommer vi ligga under karnevalen i slutet av februari. Sedan har vi tänkt göra en resa i Syd-Amerika men utan båt. Tillbaka ombord drar vi oss sakta norr ut igen. Vi Planerar att besöka länder som Guyana och Surinam. Så småningom kommer vi till Trinidad och Västindien.

Januari 2008
I år seglar vi ut ur Medelhavet. Till våren när vädret blir fint igen seglar vi väster ut. Någon gång nästa vinter korsar vi Atlanten. Antagligen seglar vi mot Brasilien.

November 2006
Vi har tecknat ett 12-månaders kontrakt med Netsel-Marina i Marmaris. Det blir vår bas för nästa säsong segling.
Planen är att utforska östra Medelhavet som vi nästan inte hunnit se något av ännu. Vi har hastat igenom Grekland och inte hunnit se mer av Turkiet än just Marmaris. Vi vill se mer av detta fina seglings- och kulturområde. Eventuellt anmäler vi oss till EMYR,
East Mediteranian Yacht Rally. Denna eskader startar i mitten av maj nästa år och pågår under 6 veckor. 
Först 2008 planerar vi för vidare färd ut ur Medelhavet.

September 2006
Vi har bestämt oss för att övervintra i Marmaris, Turkiet.

Januari 2006
Under det kommande året planerar vi att fortsätta öster ut i Medelhavet. Någon gång i mitten av april så lämnar vi Barcelona med siktet inställt på Kroatien. Väl där beräknar vi tillbringa ca 2 månader i Kroatiens farvatten. Efter detta seglar vi söder ut igen då det är allt för kallt för att tillbringa vintern så långt norr över. 
Var skall vi då tillbringa nästa vinter ?
Det har vi ännu inte bestämt, det finns flera olika alternativ. Ett är att fortsätta ytterligare åt väster för en vinter i Turkiet. Ett annat är alternativ är Cypern. Ett tredje är Malta. I ett så här tidigt stadium vill vi inte låsa fast oss vid något av alternativen utan vi har sinnet öppet för alla eventualiteter. Kanske hamnar vi någon helt annan stans.
Under våren 2007 skulle vi i alla fall gärna segla EMYR,
East Mediteranian Yacht Rally. Det är en eskadersegling som startar i Istanbul för att avslutas någonstans i Medelhavets sydöstra hörn. Då får kommer vi att besöka länder som Libanon, Israel och Egypten.

September 2005
Vi är sakta på väg till Barcelona, vi har nu fått bekräftat att vi har en vinterplats där. 

"Ny reviderad plan" (maj 2005)
Den nya något reviderade planen är att vi kommer att stanna kvar i västra Medelhavet under 2005. Vi kommer inte att börja årets segling förrän någon gång i mitten på juli och det gör att vi inte hinner så långt i år.
Siktet är inställt på övervintring i Barcelona. Där kommer vi att studera spanska på universitetet för att ytterligare förkovra oss i detta språk som vi räknar med att ha stor nytta av på många ställen i världen.

Innan vi slår oss till ro för vintern och studier skall det bli segling längs franska Rivieran, troligen till Elba och runt Korsika och Sardinien, via Balearerna till Barcelona.

"Gammal plan" (dec 2004)
Nu har vi bestämt oss, beslutet är taget. Under 2005 kommer vi att på allvar starta vår långsegling. Under juli månad blir det avfärd från Port-Pin-Rolland, Toulon där Unicorn nu ligger upplagd över vintern.

Just nu är planen att vi under sommaren 2005 seglar till Kroatien och ser oss omkring där under någon eller några månader. Sedan sätter vi antagligen kurs mot antingen Turkiet eller Spanien för en övervintring på någon av dessa platser.

Att ta oss till östra Medelhavet är också något som lockar. Att besöka länder som Libanon, Israel, Egypten m.fl. är vi mycket sugna på. Om det går att besöka dessa länder styrs till stor del av hur oroligt det är i regionen så vi får väl se hur det går med dessa planer. Vi funderar också på att ev. segla EMYR (East Mediteranian Yacht Rally) under 2006 eller 2007.

2006 eller 2007 lämnar vi Medelhavet och seglar vidare väster ut. Vi försöker nog segla mot Brasilien och inte sikta direkt mot Karibien som annars är mest vanligt.

Efter Brasilien är planen att ta oss upp mot Karibien och därefter USA. Vi har tagit oss igenom proceduren med att skaffa oss visum till USA vilket inte var alldeles enkelt. Cuba är ett land som vi också gärna vill besöka.

Så småningom avser vi ta oss ut i Stilla Havet genom Panamakanalen och fortsätta mot Nya Zeeland och Australien. Men fram dit är det långt och när det blir av får vi se.

Allt är naturligtvis ännu bara planer, utom att vi kastar loss i juli, och dessa kan ju ändras under resans gång. Det ligger ju en del tjusning i det faktum att vi inte måste leva ett detaljplanerat liv, utan kan vara öppna för uppslag och idéer som kommer att dyka upp under pågående resa. Att sedan ha förmånen att fritt kunna följa nya vägar och banor ser vi som en stor förmån.

Vi har inte satt någon tidsgräns för vår resa, utan det kommer att styras av vår egen syn på vårt långseglande. Så länge vi trivs och har roligt kommer vi att fortsätta.