Logg 22, 2006-12-27

Nu är julen avklarad och vi har så långt det varit möjligt firat med det som traditionellt brukar finnas på ett svenskt julbord. Skinka är ju i det närmaste omöjligt att få tag på så det fick vi vara utan men vi hade lagat en hel del annat gott. Vi åt Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, olika sorters sill, rödkål, lax, ägghalvor med kaviar mm.
Vi var sju personer som samlats i Unicorns kajuta för att avnjuta julmåltiden. Jean, Debbie och Gwen från USA, Bill från Kanada och Moshe från Israel så det var en blandad samling nationaliteter som avnjöt ett svenskt julbord.

Jul1.JPG (86844 byte) Jul2.JPG (71508 byte) Juldekorationer i marinan

På juldagen var det kalkon ombord på Soleil San Fin. Då var skaran dessutom utökad med Peter från Australien. Jean hade lyckats få tag på en sexkilos kalkon som med minsta möjliga marginal passade in i ugnen ombord.

Kalkon.JPG (87854 byte) Kalkonmiddag Gava.JPG (105087 byte) Julgåva från marinan, en matkorg

Vi beslutade oss före jul att göra en genomgång av vår motor. Den fungerar visserligen bra men för att fortsätta göra så kräver den en del omvårdnad.
Vi hade i somras upptäckt att det läckte lite olja mellan transmissionskåpan och själva motorn och vi hade skaffat den packning som behövde bytas för att få stopp på läckaget. Vi hade ganska snart insett att det var ett stort jobba att byta packningen och att det skulle krävas en del verktyg som vi inte hade ombord.
Vi hade av goda vänner här marinan fått reda på adressen till en motorfirma som många båtar före oss anlitat och som var känd för att göra bra jobb. En annan fördel var att man pratade mycket bra engelska vilket i hög grad underlättar kommunikationen.

Sagt och gjort, de var här och tittade och vi diskuterade vilka service åtgärder som var lämpliga att vidta. Vår motor är en Volvo Penta 2003T som har gått 2350 timmar sedan 1991.

Vad vi gjort är följande:

1.  Vi har tagit ur spridarna för provtryckning. En visade sig vara riktigt dålig medan de andra två var hyfsade men inte  
     perfekta. Vi har därför bytt alla tre spridarmunstyckena.
2.  Värmeväxlaren i kylsystemet är nedplockad och rengjord, därefter provtryckt.
3.  Oljekylaren är nedplockad och rengjord. Kylarinsatsen visade sig vara angripen av korrosion och är därför bytt. 
     Kanske inte så konstigt med tanke på att det är saltvatten som kyler oljan. Tyvärr en mycket dyr reservdel, men skulle      det gå hål så kan motorn fyllas med saltvatten.
4.  Bägge generatorerna är nedplockade och vi har bytt kol och några lager.
5.  Startmotorn är nedplockad för kontroll av kol och annat, visade sig vara helt OK.
6.  Turbon och allt runt den är nedplockad och rengjord, var f.ö. i bra skick.
7.  Pumpen för färskvattenkylningen är nedplockad och renoverad med nya lager, packningar och nytt pumphjul. Det var en      del glapp i de gamla lagren.
8.  Pumpen för sjövatten är renoverad med nya packningar, nytt lock och ny pumpkam.
     Den gamla kammen var mycket sliten.
9.  Ventilkåpspackningen är bytt och ventilspelet är kontrollerat och justerat.
10. Transmissionskåpepackningen är bytt.
11. Vi har kollat att motorn står rätt på sina kuddar i förhållande till propelleraxeln. 
     Det krävdes att vi lyfte motorn något i framkant.
12. Kylmediet för färskvattenkylningen är bytt.
13. Diverse olika packningar och brickor förnyade i samband med ihopmonteringen.
14. Många av delarna som genom åren blivit lite skamfilade utseendemässigt har fått ny färg.

Motor 1.JPG (79699 byte) Transmissionskåpan bortmonterad

Motor 2.JPG (87410 byte) Delar för återmontering

Allt detta har vi fått gjort till en arbetskostnad som ligger betydligt lägre jämfört med i Sverige. Och vi måste tillägga att vi är mycket imponerade av kunskapen hos mekanikerna. De visade i allt prov på att vara mycket kunniga och noggranna.
Vad det beträffar priset på delar så har jag i samband med att vi behövt de olika reservdelarna kollat vad priset skulle ha varit i Sverige och det har varit i det närmaste identiskt med vad det kostar här. Faktiskt har det varit något billigare i Turkiet. Och vi talar då om priser på Volvo Penta originaldelar.
Vi hoppas nu att vi kan få ytterliggare många problemfria gångtimmar från vår motor som hitintills gått mycket bra.

Medan mekanikerna var i båten och plockade ner motorn för att ta delarna till sin verkstad så passade Anna-Karin på att göra en utflykt med sina väninnor Pauline och Debbie.
De åkte till ett stall en bit härifrån och gav sig ut på ridtur i skogen. Eftersom ingen är speciellt van ryttare klagades det över en del ömma ben och rumpor dagen efter.

Hast2.JPG (113218 byte) Hast1.JPG (101135 byte) 

Varje torsdag brukar vi gå på "quiz-night" alltså frågesport på en av pubbarna inne i stan.
Det är roligt med lite hjärngymnastik även om frågorna ibland är lite väl brittiska. Om man vinner så får man det tvivelaktiga nöjet att göra frågorna till nästa veckas omgång.
I dag måste vi ägna resten av dagen åt att hitta på frågor, så vad som hände förra veckan kan var och en själv räkna ut.

Quiz.JPG (80494 byte) Vårt lag

En dag var vi ett gäng på 25 personer som tog bussen till Turunçe. Därifrån gjorde vi en vandring över bergen till Icmeler.
Det tog ungefär 4 timmar att vandra denna sträcka. Inte så många kilometer men dess då mer upp och ned.

Vandring1.JPG (144531 byte) Vandring2.JPG (148161 byte) Vandring3.JPG (42089 byte) Bilder från turen i bergen

GOD FORTSÄTTNING ÖNSKAR
HÅKAN & ANNA-KARIN

Nästa logg

Till topp