Förbättringar 2007. 

Vi gjorde några förbättringar på Unicorn under 2007, här är de viktigaste.
Vi skaffade bland annat en ett nytt solskydd för sittbrunnen också kallad Biminitop. Solen under sommarmånaderna är ju otroligt stark och hettan i sittbrunnen blir nästan outhärdlig. Efter mycket funderande har vi kommit fram till en bra lösning. Solskyddet kan sitta uppe även när vi seglar och vi behöver inte hålla på att fälla upp resp. ner skyddet hela tiden. . Dessutom är det ganska skönt med skugga även när vi seglar. När vi ligger still kan vi enkelt förlänga solskyddet både för och akter ut. Alla winchar kan utnyttjas fullt ut och storskotet går fritt bakom skyddet. Det går utan problem fritt under bommen men är ändå så högt så jag, Håkan, kan stå rak under det.
Den enda nackdel det innebär att ha den uppe vid segling är att det är svårt att se skotning och trim på storseglet lika enkelt som tidigare.

 

Nästa förbättring blev att låta sy en ”Lazybag” till storseglet. Det gör hanteringen enklare och säkrare. När vi nu tar ner storen faller seglet snällt ner i den vagga som lazybagen bildar. Sedan är det bara att dra igen dragkedjan på toppen och så är seglet skyddat och klart. Mycket enklare än den traditionella lösningen med bomkapell som vi hade tidigare. Den enkla hanteringen gör att vi har börjat använda storseglet i en helt annan omfattning. Tidigare var vi gärna för lata och rullade bara ut genuan och seglade med endast den.

Tredje saken som vi gjort är att låta sy upp ett skyddande kapell till jollen. PVC:n i vår jolle började bli lite klibbig på en del utsatta ställen och därför behövde den få ett skydd mot solen. Det blev väldigt bra och vi är mycket nöjda.

Allt väl ombord
Anna-Karin & Håkan

Till topp

Nästa logg