Logg 22, 2009-11-22

Nu är det ett bra tag sedan vi uppdaterade vår sida. Det beror till största delen på att vi varit på besök i Sverige och varit upptagna med att besöka släkt och vänner. Tandläkarbesök ,optikerkontroll, läkarbesök och liknande är ju inte så spännande att berätta om.

Vi flög från Göteborg via Frankfurt och New-York och det var ganska mycket väntan på de olika mellanstoppen. Totalt tog det oss nästan 30 timmar tills vi landade i Port of Spain klockan 7 på morgonen. Lång väntan blir det  hos tullen på flygplatsen för att få ett papper som berättigar oss att ta med den stora lådan med båtutrustning till tullen i Chaguaramas. Det är det första ställe vi måste åka till innan vi kan återse Unicorn. Gör vi inte allt i rätt ordning och får pappren stämplade kan vi åka på att betala skatt och tull på allt vi haft med oss. Unicorn är ju en s.k. "boat in transit" och då går det bra att föra in utrustning om man bara ser till att ha alla papper i ordning. På tullstationen i Chaguaramas går allt bra och de stämplar utan vidare våra papper utan att vilja se själva godset.

Vi möts av en en mycket smutsig Unicorn trots att vi bara varit borta i 6 veckor. Tjocka lager med damm och smuts överallt. Innuti ser allt ganska bra ut det är endast lite mögel på några ställen. Det första vi får göra är att lasta ut cyklar, en solpanel och en hel del andra saker som vi bara ställt ner i båten för att minska stöldrisken under vår bortvaro.

Direkt börjar jakten på den personal som skall göra klart jobbet med vår botten. Vi lät ju skrapa av all gammal bottenfärg ända ner till gelcoat innan vi flög till Sverige. Vi får tag i Greg som är boss och han lovar att de skall komma redan nästa dag och starta. Själva gräver vi fram saker för polering och putsning. Men innan vi kan starta med att polera skrovet måste vi tvätta av det ordentligt. Eftersom vi seglat en hel del i bräckt vatten i Sydamerika har skrovet gulnat en hel del. Speciellt vatten linje är helt gulnad. Därför måste vi tvätta med syra som bleker bort det gula. Det är omöjligt att polera bort och syratvätt är det enda som hjälper. Jag cyklar därför bort till båttillbehörsaffären och köper myrsyra. Minsta förpackning är en gallon och nu har vi syra som kommer at räcka i många år. Den var billig och nästa 4 liter kostade inte mer än 40 kronor. Den är väldigt stark och när den skall spädas gäller dit att komma ihåg den gamla regel från kemilektionerna i skolan. Alltid hälla syran i vatten och inte tvärt om. När båten sedan skall tvättas gäller det att ha ordentliga skyddshandskar för trots spädningen är den starkt frätande.

När vi precis börjat med detta arbete börjar Anna-Karin känna sig dålig. Hon får feber, snuva, hosta och svår huvudvärk. Ett tag var trodde vi nästan att det var en släng av den omtalade svininfluensan. Vi vaccinerade oss aldrig i Sverige eftersom man startade med riskgrupperna. Anna-Karin blev liggande i nästan en vecka innan hon började komma på benen igen.
Det gör att jag ensam måste göra det tråkiga och ibland tunga arbete med  polering och vaxning av skrov och överbyggnad. Temperaturen och den höga luftfuktigheten påverkar arbetstempot menligt. Mitt på dagen är det helt enkelt för varmt för att det skall gå att arbeta.
Under den korta tid som Unicorn har stått här utan täckning har solen slitit hårt på all utrustning som inte varit skyddad. Teakdäcket är hårt åtgånget med många pluggar som lossnat och nåtmassa som gett sig. Detta måste också ses över.

Ett annat problem är att batterierna i husbanken är så sulfaterade att de måste bytas. De batterier vi för bara 1,5 år sedan köpte i Spanien var minst sagt av usel kvalitet. Att montera ur de gamla och få ut dem från båten är ett heldagsprojetkt. Som tur är finns det bra batterier att få tag i till hyfsade priser här Chaguaramas. Det blir amerikanska Trojan T-105 golfcart-batterier. De ser inte riktigt ut som de gamla och en hel del kablar måste göras om för att det skall passa till de nya batterierna. Totalt har vi nu en batteribank på 460 Ah.
Vi har överallt små irriterande elfel som beror på ärgade och oxiderade kontakter och anslutningar.
Kopparplåten mellan SSB-radions antenntuner och jordplattan i botten visar sig ha varit utsatt för saltvatten och är bortom räddning. Som tur är har vi ett lager sådan plåt ombord och jag kan tillverka en ny förbindelse.

Någonting är fel med septiktanken. Vad vet vi ännu inte, men någon svart illaluktande vätska har runnit fram och vi vet inte riktigt vad det kan vara. Det får vi undersöka mer senare.

Det verkar som att när båten ligger i vattnet så kyler det av den lite grann och värmen hålls nere en smula. Skall vi lämna båten på land här någon mer gång måste man ha ett krympplasttält som skydd. Vi tycket det var lite dyrt (10.000:-) att bygga ett sådant då vi inte skulle vara borta så länge.

En sak som gick helt problemfritt var leveransen av vår nya jolle+motor. Den kommer i tid på exakt den dag vi avtalade för mer än sex veckor sedan. Det är vi imponerade av. Jollen ser mycket fin ut och det skall bli roligt att testa den så fort vi sjösatt. När vi fått den levererad lyfter vi direkt upp den på däck och låser fast den. Bara under första veckan i Chaguaramas stjäls 6 jollar. Det gäller att noga låsa fast allt stöldbegärligt annars är det lätt att det försvinner.

Nu jagar vi som bäst segelmakaren som skall laga vår genua som fått nötningsskador. Vår lazybag måste också lämnas in för reparation. Listan på saker är så lång att det verkar som den aldrig kommer att ta slut. Så fort en sak är fixad och avbockad från listan är det redan påfyllt med en eller två nya i andra ändan.

Efter två veckors slit på land är vi äntligen så långt komna att vi kan sjösätta Unicorn. Det känns skönt att slippa klättra upp och ner på stegen 50 ggr/dag.

Att vi kommit i sjön betyder inte att listan på arbeten är avslutad. Det betyder bara att vi kan fortsätta att arbeta medan båten ligger i vattnet. Vi ankrar ute i bukten och det känns skönt att det fläktar en del på dagarna. Jollen fungerar helt perfekt och med den nya motorn på 9,8 hk går den som en raket.

Vi återkommer snart med en ny rapport om hur arbetet framskrider.

Hälsningar
Håkan och Anna-Karin

Nästa logg
Till topp