ANTIGUA CLASSIC YACHT REGATTA del 2

Den utan jämförelse vackraste båten i Antigua Classic 2012 var Elena. Historien om Elena börjar 1910 då Morton F. Plant gav i uppdrag åt den legendariske yachtkonstruktören Nathanael G. Herreshoff att konstruera en stor skonare som kunde vinna. Alltså vinna den tidens kappseglingar. Elena var färdig 1911 och döptes efter Italiens drottning Helena. De närmsta fem åren vann Elena i stort allt som fanns att vinna. 1916 såldes hon till släkten Vanderbilt som fortsatte att kappsegla Elena fram till 1928 då båten såldes till William Bell.
En av höjdpunkterna i Elenas karriär var när hon vann det klassiska racet King's Cup, som går från New York till Santander i norra Spanien. Spaniens kung var så säker på att hans båt Atlantic skulle vinna att man redan graverat in namnet i prisbucklan. I all hast fick man snabbt skaffa fram en ny pokal.
Elena hamnade sedan i England och vad som egentligen hänt henne är höljt i dunkel.

Nu hoppar vi fram till 2006. Då beslöt skepparen och entreprenören  Steve McLaren att han ville ha en stor och snabb skonare som kunde slå nutidens gigant bland skonare, Eleonora. Vad kunde då vara bättre än att bygga en replika av världen hitintills snabbaste skonare.
Med hjälp av över 300 handskisser som han fann på MIT i Boston, och med stöd av Herreshoff Yacht Design i Bristol Rhode Island, lyckades han starta upp byggandet av nya Elena. Nya Elena växte sedan fram på Factoria Naval Marin i nordvästra Spanien. I augusti 2009 var nya Elena klar.
Sedan dess har Elena gjort succé var hon än har kommit. Det finns inte någon seglare som inte kan låta bli att beundra denna skönhet.
Elena är 55 m lång (inkl. bogspröt), 8,23 m bred och djupgående 5,2 m. Krysställ 1180 m² och undanvindställ 1800 m².

Njut av Anna-Karins fina bilder på Elena.

En annan båt med en speciell historia är Eilean. Hon är en 22,2 m lång bermudariggad ketch som byggdes i Skottland 1936. Båten ägdes då av bröderna Fulton. Hon bytte sedan ägare antal gånger fram till 1970 då kon köptes av en ung arkitekt, John Shearer. Han gjorde Antigua till hemmahamn för Eilean.
Kring 1990 började utförsbacken och ägaren klarade inte av uppgiften att hålla henne i skick längre. Förfallet gick längre och längre och 2006 hittade Angelo Bonati henne vid en undangömd brygga i starkt förfall angripen av termiter.
Angelo Bonati är VD för det italienska klockmärket Panerai som också är huvudsponsor för Antigua Classic Yacht Regatta. Han lyckades övertyga den tidigare ägaren att lita på att italienska hantverkare skulle kunna återställa Eilean i sitt ursprungliga skick. Det tog tre år och antagligen en hel del pengar att slutföra den uppgiften. 2010 var det klart. Jag skulle tro att skicket på Eilean är bättre nu än det någonsin var när båten var ny.

Eilean

I början på 80-talet var Duran Duran ett av världens mest populära rock och popband. Frontfigur, då som nu, är Simon le Bon. Simon, som idag hunnit bli 54 år, är mycket duktig seglare och har drivit flera seglingsprojekt parallellt med sin musikkarriär.
1985 höll det på att gå riktigt illa med båten Drum under ett Fastnet race i England. Drum tappade kölen och var ytterst nära att sjunka. Båten reparerades och deltog senare i Withbread around the world som gick 1985-1986.
När kölen tappades fanns bland andra den kände svenske seglaren Roger Nilsson ombord.

Drum

1982 spelade Drum in en musikvideo, Rio, som filmades i Antigua. Videon blev mycket uppmärksammad som nyskapande inom branschen. Man bör då tänka på att musikvideos var ganska nytt för 30 år sedan. Båten som användes vid inspelningen är samma Eilean som deltog i Antigua Classic i år. Simon le Bon var själv med ombord i besättningen.

Duran Duran tillsammans med Ultravox var mina musikaliska favoriter för 30-talet år sedan och jag kommer väl ihåg Simon le Bons intresse för segling.

När det var dags för prisutdelning delade Simon le Bon själv ut det mest prestigefyllda priset, Panerai Trophy. Det går till den båt med med bästa korrigerad tid, alltså totalvinnaren. Det gick till den fantastiskt vackra ketchen Lone Fox, byggd 1957. Simon höll också ett hyllningstal till vinnaren. Lone Fox är faktiskt svenskflaggad, även om flaggan sällan är uppe.

Simon le Bon delar ut förstapriset.
Lone Fox

Se Duran Durans video Rio nedan.

På bilderna nedan syns två andra av regattans giganter, Firefly och Rebecka. I varje race hade de täta dueller. Vissa av ägarna i den här divisionen har ganska stora ego och är inga goda förlorare.

Under regattan var det många båtar att hålla reda på. Anna-Karin skrev lappar med segelbeteckningar på de som det var värt att hålla reda på.

Som avslutning måste vi berätta om regattapartyt som var sponsrat av "Sail Main", en sammanslutning av företag som försöker locka fler båtar till delstaten. På partyt bjöds på "Lobsert bisque" soppa och fria romdrinkar. All soppa försvann på en halvtimme och det hade totalt gått åt 50 kg hummerkött för koka den.

Hur mycket rom gick det då åt? Romsponsorn Mount Gay säger att det är en affärshemlighet, men att dom räknar med 600 personer och tre drinkar per person vid ett sådant här arrangemang.
Tror ni det blev något över?

Hälsningar
Håkan och Anna-Karin

Nästa logg
Till topp